Trafik çileye döndü para kazanmak ayrı bir dert

Giseler sehrin göbeginde kaldi, trafik çileye döndü
 Hem fiyatlı olmasi hem bir de trafigi kilitledigi amaçlı Istanbul sakinlerinin kalkmasini istedigi Giseleri otomobil kullanıcılarını sikintiya sokuyor.

 Giselerin sehir disina tasinmasi gerektigini vurgulayan profesyoneller, il içi trafikte önceligin para kazanmak degil, trafik meselesinini çözmek olduguna uyarı çekiyor. 2 milyon 500 bini araba, 3,5 milyon aracin trafige kayitli oldugu Istanbul'da, transit geçtiğimiz araçlarla beraber aşağı yukarı 4 milyon otomobil altını çizen trafige çikiyor. Bilhassa erken ve aksam saatlerinde trafik felç olurken, sehrin göbeginde olan otoyol giseleri de sürücülere kolay olmayan anlar yasatiyor.

Avrupa yakasinda trafik yogunluguna sebep ve vaziyette olan en mühim etkenlerden biri olarak gösterilen Otoyol giseleri İstanbul sakininin yillar devam eden imzasını kampanyalari ve eylemlerine ragmen bir çeşitli kaldirilmiyor.

 TRAFIK EN KOCAMAN KÂBUSUMUZ OLDU


 " Bazı vatandaşlar söyle dile getirdi: "Isyerim Sirinevler'de ve haneden çikar çikmaz giselerde para ödüyorum. Dünyanin hangi ülkesinde insan evinden çikar çikmaz para ödüyor?"

 HEM TRAFIGI KILITLIYOR HEM BIR PARA BASIYOR 

 Ayda 5 milyon aracin geçis yaptigi otomobil giselerinde vatandaslar her geçiste en az 2 TL 25 kurus yol kullanim bedeli ödüyor. Türkiye'deki toplamında otoyol gelirinin yüzde 25'ini, başka bir deyişle yilda 200 milyon lirayi oto giselerinden kazaniyor.

Giselerin tasinmasina sicak bakmayan KGM, alanda trafigi rahatlatmak amaçlı önce etapta giseleri kaldirmak mahaline Fatih Padişah Mehmet Köprüsü'nde tatbik edilen Özgür Geçis Siradesi'ne geçmeyi planliyor.

Mahmutbey ve Çamlica giselerinin yerinin degistirilmesine karşı taleplerin dikkatle incelendigini duyuran KGM, yol kapasitesinin 2 buçuk katina ulasmasinin yogunlugu tetikledigini duyurdu.
Trafik çileye döndü para kazanmak ayrı bir dert Trafik çileye döndü para kazanmak ayrı bir dert Reviewed by Yeni Linux on 17:32 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Asagidaki yaziyi daha begenebilirsiniz

Blogger tarafından desteklenmektedir.